Вътрешният министър: В България няма смъртни случаи при стрелба с газов пистолет

МВР има информация за 19 по-сериозни инцидента при стрелба с газов пистолет, но няма нито един смъртен случай, коментира във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов. Той допълни, че само при един от тези случаи е имало нараняване на окото на жертвата, защото изстрелът е производен от много близо.

Цветанов определи като "абсолютна глупост" експеримента на "Канал 3", при който с газов пистолет бе стреляно по пилешки бутчета и те претърпяха значителни щети. "Ако беше толкова лесно да се разбере, нямаше да има оръжейници и съдебни медици", обясни министърът.

Той каза, че нападателят Октай Енимехмедов продължава да мълчи за мотивите за нападението си срещу Ахмед Доган в събота. Цветанов заяви, че разследващите ще се съсредоточат върху разпити на неговото обкръжение, за да се разбере какви са подбудите.

Министърът каза, че вече има назначени експертизи на оръжието и патроните, но според първоначалното мнение на експерти от столичната полиция с подобно оръжие и патрони няма как да се случи убийство, а само да се нарани кожата на лицето.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?