Във Филипините се роди 100-милионният жител

Малката Дженалин стана 100-милионния жител на Филипините

Момиченце, което е наречено Дженалин Сентино, бе признато официално за 100-милионния жител на Филипините. Детето се е появило на бял свят в нощта на 27 юли, когато са се родили още сто деца в десетките държавни клиники в целия архипелаг, предаде АФП.

Шефът на Комисията по народонаселението на Филипините Хуан Антонио Перес заяви, че увеличаването на жителите на страната означава ръст на работната ръка, но също така и още хора за издръжка в страната, където над 25 на сто от населението живее под линията на бедност.

Бащата на момичето – 45-годишният Клименте Сентино, който е  шофьор, уверява, че може да се грижи както за дъщеря си, така и за 27-годишната ѝ майка, с която все още нямат официален брак, но имат намерение да сключат такъв.

Агенцията припомня, че на правителствените усилия за ограничаване прираста на населението се противопоставя католическата църква. В страната над 80 процента от хората са католици, а едва през април тази година след десет години обсъждане властите успяха да приемат закон, разрешават разпространяването на презервативи сред най-бедните филипинци.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?