Във Великобритания може да бъдат въведени по-строги мерки срещу коронавируса

Във Великобритания може да бъдат въведени по-строги мерки срещу коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е възможно въвеждането на по-строги мерки срещу бързото разпространение на коронавируса в Англия, дължащо се отчасти на появата на нова разновидност на вируса, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Обединеното кралство е една от европейските страни, които са засегнати най-тежко от пандемията. Смъртните случаи там са 74 570.

През последните 24 часа в Обединеното кралство бяха регистрирани 57 725 нови случая на заразяване с коронавирус.

Британският премиер Джонсън заяви пред Би Би Си, че през следващите седмици е възможно въвеждането на нови мерки срещу разпространението на вируса. Една от обмисляните мерки е отмяната на планираното отваряне училищата в Лондон и в райони, намиращи се в съседство с британската столица.

Макар Джонсън да изтъкна, че образованието на британските деца е приоритет, той подчерта необходимостта от това да се вземе предвид опасността от новия щам на коронавируса.

Всяка от четирите съставни части на Обединеното кралство взима самостоятелно решенията във връзка с ограничителните мерки. Борис Джонсън определя политиката за Англия, а решенията за Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се взимат от техните собствени правителства, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?