Във Венецуела са убити 24 антиправителствени протестиращи

Във Венецуела са убити 24 антиправителствени протестиращи
Опозицията на президента социалист на Венецуела Николас Мадуро призова за нова демонстрация утре с искане за предсрочни избори - основната цел на близо месец протести, в които са убити 24 души, съобщи Франс прес.
 
Мандатът на Мадуро изтича през декември 2018 г.
 
Опозиционният депутат Мигел Писаро обвини контролираните от правителството институции, че са "съучастници на държавния преврат" и призова за шествие към една от тях в центъра на Каракас, без да уточнява засега коя, за да не даде на изпълнителната власт време да се подготви.
 
Вчера трима мъже бяха убити в западната част на страната, а седем са ранени, по данни на прокуратурата и изпълнителната власт.
 
Двама мъже са убити в град Меринда и един в град Баринас. Въпреки това вчерашните протести преминаха като цяло спокойно. Хиляди демонстранти блокираха пътища из цялата страна с искане за предсрочни избори. Имаше само отделни сблъсъци, когато полицията разпръсна със сълзотворен газ демонстранти, които я замеряха с камъни на столична автомагистрала.
 
Според местно проучване седем от всеки десет венецуелци искат президентът Николас Мадуро да напусне поста. Икономиката на богатата на петрол Венецуела се срина след падането на цените на петрола, отбелязва АФП.
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?