Въвеждат се две ленти за движениев посока Варна-София при "Бебреш" на АМ "Хемус"

Въвеждат се две ленти за движение в посока Варна-София при виадукта "Бебреш" на АМ "Хемус". Във вторник от 14.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства по шест направления в страната. Това съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура" в понеделник, цитирани от БТА.

От 11.00 ч. днес до 13.00 ч. на 7 май ще има две ленти за движение от Варна към София и една в посока София-Варна при виадукта "Бебреш" - при 30-ти километър на автомагистралата "Хемус". Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на шестте почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Освен АМ "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра-Ботевград-Ребърково-Елисейна-Своге-София, както и II-81 София-"Петрохан"-Берковица-Благово-Монтана-Лом.

От 11.00 ч. днес при 67-ми км на АМ "Тракия" се възстановява организацията на движението, която е в сила от началото на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента в посока София-Пловдив и Пловдив-София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по кратък обход на виадукта - от п.в. "Церово" по път III-8402 през село Церово към временната пътна връзка към АМ "Тракия". Приблизителната дължина на обходния път е около пет километра.

През почивните дни се очаква интензивно движение и по път I-1(Е-79) София-Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на определени участъци, посочват от АПИ.

На 6 май - от 14.00 ч. до 20.00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по шест направления от основната пътна мрежа в страната. Това са път I-1 - с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16: Ребърково-Своге-София; път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ "Струма" при п.в. "Дупница север"-ГКПП "Кулата"; път I-5 - Русе-Велико Търново; път I-8 - Пловдив-Харманли; път I-9 - Варна-Бургас; път II-99 - Бургас-Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?