Съдържание от Уебса

Възходът на електронните спортове – как esports манията покори и България

Възходът на електронните спортове – как esports манията покори и България

Спортът винаги е бил праволинеен, познаваме много добре всяка една дисциплина, знаем до голяма степен кои са гигантите. Едва ли Кристиано Роналдо има нужда от представяне, както и Тайсън Фюри, или Леброн Джеймс. Това са имена, които познаваме и знаем какво правят, когато са на терена. В последните години е дори трудно да заявим, че присъства нова дисциплина, която да не познаваме. Повечето спортове се играят още от древна античност, а новите предложения, които бележат началото си в зората на миналия век, продължават да бъдат много силни претенденти за внимание. Има ли изобщо поле, в което спортът да се доразвие и да се появи нова дисциплина?

Отговорът идва веднага с помощта на електронните спортове. Какво представляват те? Най-вероятно сте забелязали, че компютърните игри отдавна предлагат на всеки човек не само възможност да се изправим едни срещу други и да се борим за победа, както индивидуално така и в отбор, а и не вярваме, че има човек, който някога да не е играл с приятели. Точно по тази причина ще открием достатъчно специални възможности, които биха могли да ни позволяват не само да премерим сили, но и да се борим за престижните победи, които идват, докато сме в мрежата.

Електронните спортове са точно това, професионални геймъри в отбори, използват разнообразни стратегии и тактики за победа, на игри като Counter-Strike:GO, Dota 2, League of Legends, Fifa и още много други. Като изключим FIFA, в повечето случаи ще забележим отборната игра. Мнозина биха заявили, че това не е спорт, особено след като се прекарва много време пред монитора, но тук всичко опира до бистрия ум, подготовката и рефлексите на всеки играч. Една грешка може да коства цялата победа, едно правилно решение може да изведе отбора до победа. Най-важното е, че точно тук никога не се знае коя ще е печелившата стратегия.

Електронните спортове се оказаха една нова дисциплина, която вече претендира за признание, при това дори от олимпийската комисия. Не беше трудно да се наложи, след като имаше достатъчно почитатели, но и спонсори, технологични гиганти и дори букмейкърите вече предлагат спортни прогнози, при това с възможност за пряко предаване на срещата. Ако разгледаме по-подробно ревюто за B-win в сайта www.efirbet.com ще разберем, че именно този оператор разполага с достатъчно специални пазари именно за тази дисциплина.

Миналата година електронните спортове получиха особено внимание. Първо се оказа, че успяха да подадат ръка на професионалните атлети и решиха да премерят сили в платформи, които са близки до спортните, както и ни позволиха да се насладим на същия адреналин, при това с точно толкова изненади, колкото ще открием и в останалите спортни дисциплини. Благодарение на иновативната идея, както и фактът, че това е особено развлечение, спокойно можем да видим спазените професионални изисквания. Въпреки този факт, операторите все пак напомнят, че клиентите им трябва да поставят своите прогнози отговорно, защото дори и да говорим за електронни игри, рисковете от увличане не са по-различни от тези в реалните дисциплини.

За какво се борят играчите, освен първото място? Оказва се, че електронните спортове станаха много доходоносни през последните години и един професионален атлет може да инкасира близо милион от печалби, особено ако е успешен. От друга страна ще видим, че конкуренцията е толкова голяма, че просто няма как да не видим още по-сериозните изненади. Най-важното е, че дори и да не разбираме особено много от самите заглавия, спокойно можем да се възползваме от професионалните коментатори, които обясняват и споделят какви са основните идеи на дадена игра. Впрочем това е истината – електронните спортове са много приятна и вълнуваща дисциплина, която все по-често ще набира скорост.

Споделяне

Още от Спорт

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?