Възможни са наводнения в София и Северозападна България

От Министерството на околната среда предупредиха за възможни локални поройни дъждове и наводнения в столицата и Северозападна България в четвъртък.

Очаква се повишаване на водните нива в западните и централните райони на страната. По прогноза на БАН на 31 юли е обявен жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил.

През деня ще се повишават водните нива в Западна и Централна България, като в резултат на прогнозираните валежи се очакват значителни повишения на нивата на реките западно от р. Искър (р. Огоста, р. Тимок, р. Арчар, р. Лом и др.), реките Нишава и Ерма, басейните на реките Искър (р. Бели Искър, р. Блато, р. Искрецка и др.), Струма и Марица в горните им течения.

На отделни места, в резултат на локални поройни валежи, има вероятност от рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения. В петък в почти цялата страна ще продължат да се повишават водните нива, по-значително в поречията Струма, Места и Арда.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?