Възпитателка в детска градина лепила устите на деца с тиксо

Възпитателка в детска градина лепила устите на деца с тиксо

Възпитателка в столична детска градина е лепила устите на деца с тиксо, за да не говорят докато играят. Това обяви майка, чието дете посещава 80-о ОДЗ и която научила от дъщеря си за случващото се, съобщи БНР.

Веселина Йорданова разказа, че един ден, когато отишла да я прибере, дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила как "възпитателката г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват".

Директорката на 80-о ОДЗ първоначално намекнала, че дъщерята на Веселина Йорданова си измисля, но обещала да провери, след което се оказало, че наистина има такъв случай.

Йорданова е шокирана, че директорката е оправдала случилото се с това, че детето, чиято уста е била залепена, е със специални образователни потребности.

Майката била успокоявана от директорката с думите: “Нали не се е случило на вашето дете“.

Директорката предложила на майката да премести дъщеря ѝ в друга група, но майката решила да прехвърли детето си в друга градина, тъй като не получила уверение, че случилото се няма да се повтори.

Възпитателката Даринка Димитрова работи в 80-о ОДЗ "Приказна Калина“ в Красно село от 16 години и досега не е имало оплаквания от нейната работа.

По случая е започнала проверка на Агенцията за закрила на детето.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?