Възрастни хора спасени от "дом на ужасите" в Испания

Възрастни хора спасени от "дом на ужасите" в Испания

Испанската Гражданска гвардия арестува шестима души, обвинени, че са измъкнали 1,8 милиона евро от възрастни хора, държани в дом, описан като "къща на ужасите", предаде Асошиейтед прес.

Гражданската гвардия съобщи в Туитър, че е открила възрастни хора от чужбина, които са били заключени, упоени и често дори хранени през тръба, в частен старчески дом край южния град Кадис. Германец и холандка в напреднала възраст са били открити "в ужасяващо здравно и хигиенно състояние". След откриването им състоянието им се е подобрило значително.

Според в. "Диарио де Кадис" сред арестуваните има кубинка и германец. Възможно е те да са замесени в пет смъртни случая.

Двамата мамели възрастните, убеждавайки ги да ги посочат за свои наследници. По този начин те спечелили над 1,8 милиона евро за четири години, които изпрали чрез строеж на туристически комплекс.

Германецът и кубинката са обвинени в причиняването на смъртта на стари хора чрез липса на грижи. Другите четирима са арестувани във връзка с прането на пари и бяха освободени до съдебния процес.

Интерпол е получил сигнал от приятел на един от обитателите на дома, съобщава АП.

Споделяне

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?