Възрастният грък, който се самоуби в Атина, ще бъде кремиран в България

Тленните останки на 77-годишния Димитрис Христулас, който се самоуби пред парламента в Атина, ще бъдат докарани в България за кремация. Такова е било желанието му, което неговата дъщеря и съпруга ще уважат, предаде БНР.

Стотици гърци изпратиха в последния му земен път 77-годишния мъж, който се самоуби в сряда през деня край парламента в Атина в пристъп на отчаяние, предизвикано от икономическата криза в страната.

Траурната церемония завърши с шествие до площад “Синтагма”, коeто прерасна в насилие срещу полицай. В рамките на събирането беше прочетено послание от композитора комунист Микис Теодоракис, който е един от критиците на рестриктивните мерки, наложени на страната от международните ѝ кредитори.

77-годишният пенсиониран фармацевт не бе погребан. Ковчегът с тялото му ще бъде докаран в България за кремация, тъй като Гръцката православна църква не разрешава изграждането на на крематориуми.

Христулас се самоуби публично в центъра на Атина в сряда сутринта пред очите на стотици минувачи. В джоба на пенсионера бе открито предсмъртно писмо, в което той обвинява политиците и финансистите, че са го довели до отчаяната постъпка.

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?