"Възраждане", таксиджии и майки омешаха протестите си

Недоволни от Covid мерките искат оставката на здравния министър

Националистическата проруска партия "Възраждане" изкара стотина свои привърженици на протест пред Министерския съвет в сряда, веднага след обявяването на новите противоепидемичните мерки. Там хората на Костадин Костадинов се сляха с протестиращите срещу инкриминирането на незаконните превози таксиметрови шофьори. На същото място е издигната и протестната шатра на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", които също се включиха в демонстрацията.


Сн. БГНЕС

Протестиращи от "Възраждане" крещяха: Борисов, позор! Оставка и затвор!".Според националистите премиерът Борисов няма право нито да затваря, нито да отваря държавата, тъй като бил нелегитимен.

Някои от демонстрантите се опитаха да провокират към сблъсъци полицейския кордон пред Министерския съвет. Опитът да се пробие кордона бе лесно отблъснат.

Майките от "Системата ни убива" хвърлиха черна димка към входа на Министерски съвет.

След това около 50-60 души се преместиха пред сградата на Министерството на здравеопазването, където продължиха освиркванията и скандиранията за оставка. Спряно бе за кратко движението на трамваите и автомобилите в участъка около църквата "света Неделя".


Сн. Mediapool

"На протеста съм за това да не ни затварят магазините, в които работим, или във фирмата, която работим. Не искаме да го затварят, и затова съм тук да ни дадат да работим спокойно, нашите собственици да са сигурни в това нещо, което, защото ако затворят бизнеса тогава и ние оставаме на улицата", каза демонстрант пред БГНЕС. Той носеше плакат с надпис "Върнете ни хляба".


Сн. Mediapool

Преди това бе блокирано и движението пред БНБ и бившия Партиен дом, където таксиметрови автомобили шестваха в знак на протест срещу това, че депутатите преодоляха наложеното от президента вето върху законите текстове, предвиждащи затвор за извършване на превоз без регистрация.

Те настояват за ясна регламентация на извършването на превози и по-специално за споделените пътувания и работата на платформи като "Юбър" и "Максим".


Сн. БГНЕС

Споделяне

Още от България