"Възраждане" е против затварянето на безмитните магазини

Бизнесклуб "Възраждане" - големите икономически играчи в България - са против затварянето на безмитните магазини. Това каза пред Би Ти Ви депутатът от НДСВ Камен Влахов, който е работил за хазартния бос Васил Божков, чиято фирма Трансимпекс притежава най - много безмитни магазини (15).

Недостатъчната подкрепа от мнозинството за закриване на безмитната търговия беше един от мотивите, който Велчев изтъкна за оставката си.

Според Влахов обаче засегнатите от подобна мярка групировки не са оказвали натиск върху финансовия министър, а вероятно са водили разговори с него. Самият Влахов призна, че два пъти се срещал с Велчев за безмитните магазини, чието затваряне, според него, ще навреди на държавата.

Влахов допуска, че и колегите му от ДПС са водили подобни разговори с министъра.

Запитан дали оставката на Велчев ще предизвика дестабилизация на управлението, Влахов каза: "По принцип съжалявам, че г-н Велчев си подаде оставката, защото това повече или по-малко, разбира се, предизвиква трус в кабинета. Но пък, от друга страна, винаги съм казвал, че незаменими хора има само на едно място, гробището е пълно с незаменими хора".

Запитан дали има политически чадър над контрабандните канали, депутатът заяви, че не може да даде конкретен отговор.

"Но фактът, че тези контрабандни канали съществуват, фактът, че има доста нагло поведение на някои хора, които са заподозрени поне засега, че са организатори на тези контрабандни канали, показва, че определено някакъв чадър има, дали политически, дали административен, аз не се наемам да кажа, но те не биха се държали по този начин", посочи Камен Влахов.

Споделяне

Още от България