Възстановяването на туризма в Испания зависи от гостите от Русия и САЩ

Възстановяването на туризма в Испания зависи от гостите от Русия и САЩ

Възстановяването на туристическия сектор в Испания зависи от отварянето на страната за гости от Русия, САЩ и Латинска Америка. Това заяви генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили в интервю за днешния брой на испанския в. "Мундо".

Според него възстановяването на туристическия сектор в Испания зависи от много фактори и най-вече от толкова важни за Мадрид пазари като САЩ, Русия и цяла Латинска Америка. Жители на тези страни прекарват много време в Испания и затова броят на туристите, идващи от тях, ще повлияе на Испания и възстановяването ще зависи от връщането на показателите отпреди пандемията, отбелязва Пололикашвили.

Миналата година Испания постави рекорд по броя на чуждестранните туристи. За 12 месеца около 83,8 туристи са посетили кралството, от които над 1,3 милиона руснаци.

От началото на пандемията в Испания бяха регистрирани 252 000 случая на заразени, а над 28 300 души починаха. В средата на март Мадрид въведе режим на повишена готовност. Таз мярка ограничи придвижването и бе в сила до 21 юни, когато Испания отвори отново границите си за страните от Шенгенското пространство.

От 4 юли испанското правителство започна постепенно да отваря границите си за страни извън ЕС и са в първия списък на държавите с нисък риск, препоръчан от Съвета на ЕС. Русия и САЩ не фигурират в този списък.

Споделяне

Още от Бизнес