Вбесен германски пенсионер застреля трима роднини

71-годишният пенсионер Ханс П. от германското градче Амерн в провинция Северен Рейн Вестфалия, застреля трима души, рани тежко още двама, сред които и собствената си дъщеря и накрая бе заловен след няколкочасова акция на специалните части.

Драмата се разигра във вторник и потресе иначе мирното градче.

Според вестник "Билд" причината за кървавата разправа станал бурен скандал около предстоящата продажба на семейната къща.

Дъщерята на Ханс П., 44-годишната Барбара К., се развела с мъжа си Хуберт, след което изникнал въпросът за разделяне на семейното имущество, сред което и домът, в който двамата съпрузи живели. Бащата на Барбара Ханс неднократно заявявал, че няма да допусне продажбата и последващата подялба на парите.

На 18 август около 4 часа следобед дъщерята пристигнала в оспорвания дом с двама адвокати и двама експерти оценители. Бившият ѝ съпруг не се появил, защото се опасявал от скандал с тъста си, който бил известен като много свадлив и избухлив човек.

По думите на внука на стрелеца – 18 годишния Кристоф К., дядо му ненавиждал цялото семейство заради развода. Става известно, че преди това пенсионерът се е нахвърлял на роднина на зет си с бейзболна бухалка.

Когато адвокатите, оценителите и дъщерята се появили в дома, 71-годишният Ханс ги посрещнал с оръжие в ръка. Той започнал да стреля, убивайки веднага двама души. Един от гостите се опитал да избяга на улицата, но бил застрелян до гаража.

Вземайки за заложник собствената си тежко ранена дъщеря и поканеният служител на спестовната каса, който също бил тежко ранен, пенсионерът се барикадирал в къщата.

Съседите извикали полицията. Пристигнали 200 служители на реда, включително 60 тежковъоръжени спецполицаи.

Според "Билд" полицията най-сетне успяла да убеди престъпника да се предаде и към 19.30 часа той напуснал дома с вдигнати ръце. Според интернет-изданието RP-online, което се позовава на разшифровка на полицейските съобщения, качени в Twitter, имало е щурм на дома и освен двамата тежко ранени спецполицаите освободили и трима заложници, които не са пострадали.

Споделяне

Още от Свят