ВДХ обещала да навакса закъснението за ремонта на трамвай №5

ВДХ обещала да навакса закъснението за ремонта на трамвай №5

Изпълнителят на ремонта на трасето на трамвай №5 обещава да навакса закъснението от около месец. Причината за забавянето на ремонтните дейности са дъждовете през юни и подземна инфраструктура, която не е била отразена в кадастъра. Това стана ясно от думите на заместник-кметът по строителството Ангел Джоргов, който провери днес на място как вървят ремонтните дейности.

Повод за проверката са сигнали на живеещи по трамвайното трасе, които виждат, че на практика почти не се работи. Работници има единствено в участъците между площад "Македония" и Руски паметник, както и около болница "Пирогов".

В края на тази седмица ще бъде пуснато движението по северното локално платно на бул. "Македония", каза Ангел Джоргов. През миналата седмица работници редиха паважната настилка.

След отварянето на движението ще продължат дейностите по изграждането на парка между площад "Македония" и Руски паметник. Предвидено е в този участък релсите да позеленеят.

В момента се работи по изграждането на релсовия път при "Пирогов", каза Ангел Джоргов. По думите му от другата седмица трябва да започне работа и при кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов".

Работи се и по южните тротоари на ул. "Алабин". Тук ремонтът се е забавил, защото при разкопаването са излезли доста непредвидени инженерни мрежи, каза Джоргов. Той допълни, че вече е приключена реконструкцията им.

Строителят ни е представил актуализиран график, в който може да се навакса изоставането, каза заместник-кметът по строителството. Според него независимо от забавянето, най-важно е ремонтът да се извършва качествено.

Участъкът от трамвайното ухо при Съдебната палата до трамвайното ухо в "Бъкстон" трябва да е готов и пуснат за движение през април 2022 г.

След това ще продължи ремонта на релсовия път до квартал "Княжево".

Изпълнител на строителните дейности е ВДХ - новото име на "Водстрой 98".

Обектът се финансира с европейски средства и ще струва 48 млн. лв. с ДДС.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?