Вдовицата на Арафат не позволява племенника му да получи диагнозата на покойника

Вдовицата на Ясер Арафат оспори правото на племенника му да получи копие от историята на заболяването на покойния палестински лидер, съобщи Франс прес, като се позовава на адвокатите на г-жа Суха Арафат.

Без да назовават поименно племенника Насър Кидуа, който пристигна в неделя в Париж, за да получи копие от медицинското досие, двамата адвокати заявяват, че никой освен Суха Арафат няма право да получи въпросната документация от ръцете на френските болнични власти.

Копие на историята на заболяването и заключенията за смъртта на Ясер Арафат беше предадено на Суха Арафат от френските власти на 19 ноември.

75-годишният палестински лидер почина на 11 ноември във френска военна клиника, която обаче отказа да съобщи причините за смъртта, позовавайки се на френското законодателство.

Арафат бе изпаднал в тежка кома и имаше мозъчен кръвоизлив, а преди да постъпи в болницата в края на октомври бе съобщено, че страда от аномалия на кръвта.

Порази липсата на официална информация се ширят разнообразни спекулации за смъртта на Арафат. Много палестинци смятат, че той е бил отровен от израелските тайни служби. Поради тази причина френските лекарски власти и политици нееднократно заявиха, че няма данни палестинският лидер да е отровен. Миналата седмица се появиха и публикации, че Арафат бил болен от цироза.

Още от Свят

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?