Вече дилърите на борсата за метали в Лондон не могат да пият на работа

Вече дилърите на борсата за метали в Лондон не могат да пият на работа

Вдъхващата уважение борса за метали в Лондон (LME) обяви в петък, че забранява на работещите там дилъри да пият алкохол в работно време. Така се слага край на практика, която е в сила от викторианската епоха, предаде АФП, цитирана от БТА.

Лондонската борса за метали, която празнува 142 години от създаването си, официално обяви решението си, според което "персоналът работещ на "ринга", не може да употребява алкохол преди да си е свършил задълженията", поясни говорител на борсата.

Лондонската борса е последната в Европа, която все още приема да се търгува чрез публичен търг в помещение в сърцето на Ситито, наречено пръстена (the ring), в което дилърите подават поръчките от кръг, оформен от червени канапета.

Групата, управляваща борсата, се опитва да се раздели с прилепчивата си репутация, поддържана, според агенция Блумбърг, от Найджъл Фараж, който започва професионалния си живот в залата за търгове на Лондонската борса за метали. Той не е спирал да разказва напоителните си подвизи, преди да сложи начало на политическата си кариера и да стане един от пламенните защитници на Брекзита, отбелязва АФП.

Лондонската борса за метали, която е филиал на групата, управляваща Хонконгската борса, е един от най-големите пазари за метали в света, предлагайки богата гама от метали.

Споделяне

Още от Бизнес