Вече е позволен нощен риболов в осем водоема и по Дунав

Вече е позволен нощен риболов в осем водоема и по Дунав

Вече любителите на риболова ще могат да практикуват заниманието си и нощем от 1 юни до 1 декември в осем водоема и по определени участъци на река Дунав. Това съобщиха в сряда от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, чийто директор е издал заповед с конкретните места за нощен любителски риболов.

 

Това става възможно след множество дискусии между агенцията, представители на риболовни сдружения, клубове по спортен риболов и природозащитни организации.

 

От следващия месец до началото на декември ще може да се залагат въдици нощем в язовирите “Жребчево“, “Искър“, Пясъчник“ в област Пловдив, язовир “Тракиец”, област Хасково, “Огоста”, област Монтана, язовир “Александър Стамболийски”, област Габрово, “Сопот”, област Ловеч, и язовир “Тича”, област Шумен.

 

Нощен риболов ще може да се извършва и в седем града по поречието на река Дунав. В Силистра това ще е възможно на кейовата стена на пристанището до Варов център (западна част на Дунавски парк. В Русе ще става край бул. “Придунавски” – от болницата до лиман запад при корабостроителния завод. В Свищов рибарите могат да хвърлят на брега от Месокомбината до северната част на пристанищния комплекс. В Никопол е определено мястото от гребната база до Фериботния комплекс. Феновете на нощния риболов в Оряхово ще могат да го практикуват в ивицата от Фериботния комплекс до пристанището. В Лом е разрешено в територията от Митницата до Пенсионерския плаж, а Във Видин – от Колодрума до Баба Вида.

Споделяне

Още от Бизнес