Вече има виртуален достъп до Белия дом

Овалният кабинет, Кризисната стая, екоградината на Мишел Обама и други места от Белия дом вече може да се посетят виртуално, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

За хората, които не могат да посетят Белия дом на живо, тъй като резервациите трябва да се правят поне един месец предварително, а местата са ограничени, сайтът на Белия дом вече предлага интерактивна карта.

Сред десетките линкове се вижда как морски пехотинец се учи да стои на пост пред входа на Западното крило, където работят президентът и най-близките му сътрудници. В киното на резиденцията пък се вижда как режисьорът Стивън Спилбърг показва последната си продукция на семейство Обама.

При виртуалното посещение се виждат и екологичната зеленчукова градина на първата дама на южната морава, баскетболното игрище, където държавният глава практикува любимия си спорт и дори столовата под Овалния кабинет.

Разкриват се и някои подробности около Кризисната стая (Situation Room) - зала с висока степен на охрана, откъдето президентът управлява кризисни ситуации. Посетителите научават, че тя е била създадена по искане на президента Кенеди след провала в Залива на прасетата в Куба през 1961 г.

След преминаване през кухните и залата за пресконференции (построена върху бившия плувен басейн на президента Франклин Рузвелт) посетителите намират президента Обама в Овалния кабинет, чийто вътрешен дизайн неотдавна бе променен.

Частните президентски жилища на втория етаж от главната сграда отсъстват от виртуалното посещение, което се намира на адрес www.whitehouse.gov/about/interactive-tour , но в други неофициални сайтове като www.whitehousemuseum.org се виждат архивни кадри от тях.

Споделяне

Още от Свят