Цветанов за кадровите грешки на ГЕРБ:

Вече имаме достатъчно голяма база данни за лица, които могат да управляват

Бившият вътрешен министър нямало да става премиер

Цветан Цветанов

При евентуално следващо управление на ГЕРБ партията няма да допуска кадрови грешки, защото има "достатъчно голяма база данни за лица, които могат да управляват". Така в строг полицейски стил, сякаш говори за съмнителни лица, проучвани от службите, бившият вицепемиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов описа в понеделник пред ТВ7 как вижда следващо правителство на ГЕРБ.

Освен базата данни с лица, готови за управление, шефът на предизборния щаб на ГЕРБ увери, че самият той няма възможност да оглави следващ кабинет на свалената с граждански протести партия.


По думите на Цветанов една от силните страни на бившите управляващи е способността да си признават грешките. Цветанов добави, че подкрепата за бившия кмет на Варна Кирил Йорданов е такава грешка. Бившият министър каза още, че хората, които са обявили при гастролите на ТВ7 във Варна и Русе, че има тотално срастване между МВР, общинската и държавната власт по места и малкият бизнес е бил подложен на рекет, са с криминални досиета.

Цветанов посочи, че не е имало сделка между ГЕРБ и Алексей Петров и никога няма да има. "Всеки, който е виновен, трябва да си понесе последиците. Съдебният процес на Алексей Петров беше многократно отлаган и за мен това е причината да нямаме произнасяне на съда все още", поясни Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ обясни, че няма информация и да е имало среща на доскорошния министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и Алексей Петров. Цветанов отказа да коментира обвиненията срещу Найденов, защото имало дело.

Правителството на ГЕРБ е увеличило разходите за българските пенсионери с 9 милиарда лева, а изказването на Бойко Борисов, че те са "изяли" фискалния резерв, е извадено от контекста, защити партийния си лидер Цветанов и се похвали с влезлите над 10 млрд. евро за инфраструктура и субсидиите за земеделците.

"През новия програмен период ще влязат 32 млрд. лева за образование, за здравеопазване, иновации, култура, земеделие", каза още председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той изрази сигурност, че заради Мирослав Найденов или колегата му Трайчо Трайков, когато бе икономически министър, Брюксел няма "да размисли" за бъдещи финансирания.

Цветанов призова избирателите да предпочетат партиите, които "могат да създадат стабилно правителство", защото, ако в парламента влезели всички, които искат, България щяла да се превърне в нестабилна страна.

Като приоритети при евентуално ново управление той посочи създаването на работни места и инвестициите в енергийна ефективност.

"Ще запазим 10% плоския данък", увери Цветанов. Запазването на размера на данъка е записано в управленската програма на ГЕРБ.

Споделяне

Още от Избори 2013