Вече няма опасност за живота на пребитото дете

Болница "Пирогов".

Пребитото от двете момчета тригодишно дете вече диша самостоятелно и има подобрение. Няма опасност за живота му, съобщиха от  ”Пирогов”.

Момченцето е в съзнание и е осъществило контакт с майка си. Остава за наблюдение в реанимацията, след което ще бъде преведено в неврохирургията.

18-годишните Александър Донов и Патрик Първев, които пребиха 3-годишния Христо, твърдят, че с побоя възпитавали детето, което смятали за палаво и разглезено. Разследващи случая бяха категорични, че подбудите на двете момчета за жестокия побой не са от хулигански характер. Патрик и Александър смятали, че като издевателстват над Христо ще го превъзпитат и научат на ред.

Не е ясно обаче защо двамата са заснели с мобилен телефон част от действията си. Хора в полицията, които са гледали клиповете, ги определиха пред БНР като "брутални". Разпитите по случая продължават вече трети ден. Разпитани са и близки на двете момчета и съседи.

Донов и Първев, които са обвинени в опит за убийство, в петък бяха оставени  в ареста. В мотивите си да ги оставят в ареста магистратите посочиха, че няма опасност двамата да се укрият, но може да извършат друго престъпление.

Преди съдебното заседание момчетата запазиха мълчание пред журналистите. Попитано съжалява ли за жестокия побой, едното от тях отговори: "Много". 

"Няма категорични доказателства кой от двамата младежи какви удари е нанесъл. Синините по детето били забелязани първо от майка му при разговор в скайп, а една от разпитваните свидетелки е чула разговор между младежите, от който се разбирало, че Александър е затворил момченцето в шкаф", съобщи Нова телевизия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?