Вече пускат от ареста задържани при 24-часовата полицейска акция

Двама от задържаните, при разпоредената от главния прокурор акция срещу представители на организираната престъпност миналата седмица, ще напуснат ареста срещу парична гаранция от 1200 лева, съобщи БНР.

В неделя по обед, без да му бъде повдигнато обвинение, от ареста на Шесто РПУ е пуснат свързваният с бившата силова групировка Николай Цветин.

Димитър Вучев-Демби от обкръжението на сочения за наркобос Антон Милтенов-Клюна, ще трябва да плати 700 лева гаранция за намерена у него късовълнова радиостанция, за която прокуратурата твърди, че е използвана без разрешение. Според адвоката на Демби, Иво Найденов, подобна радиостанция може да бъде купена от всеки магазин без да се иска специално разрешение за нея.

Софийският районен съд определи и 500 лева парична гаранция за задържания при спецакцията Ангел Кръстев - Геле Черния, за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Шефът на ВАИ-холдинг Георги Илиев, който също бе в Шесто РПУ, пък вече е отлетял за Франкфурт, съобщи в. "Монитор". Заради ареста, той е изпуснал полета в четвъртък и отпътувал едва в събота, като се озовал в един самолет с главния прокурор Никола Филчев.

След приключването на акцията, наредена от Филчев след разстрела на Асен Петров-Шаки и полицая от Шесто РПУ, от прокуратурата отчетоха рязък спад на престъпността. Обявено бе, че се надяват и поне на петима от задържаните босове да бъдат повдигнати обвинения. Този път МВР даде само неофициално информация за привиканите за разпит и оставени в ареста, като за пореден път бяха споменати имената на Маргина, Киро Японеца, Жоро Илиев и др. обичайни заподозрени.

Часове след приключването на операцията, бе хвърлен взрив в двора на къщата на бившия премиер и лидер на Демократи за силна България Иван Костов.

През празничните дни имаше и убийство - в жк "Младост" бе застрелян пред блока си Георги Рандев - Жоро Пъпката. Версията е, че убийството има връзка с издирваната от МВР престъпна хърватска група, заподозряна за извършването на 6 неразкрити поръчкови убийства. Хърватски паспорт на името на Рандев е бил открит при обиск в дома на Анатолий Мънков-Плъха, който бе задържан за убийството на бай Миле.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: