Вече са открити 17 тела на пътници от разбилия се еърбъс

Вече са открити 17 тела на пътници от разбилия се еърбъс

Общо 17 тела на пътници от разбилия се миналия понеделник край Бразилия самолет на френската авиокомпания "Ер Франс" са били извадени през уикенда. Това съобщи бразилски военен говорител, цитиран от Франс прес.

Той уточни, че девет тела са били намерени от бразилска фрегата, а осем - от френска. От откритите само в неделя единадесет трупа, по четири са на жени и на мъже, а останалите

три не могат да бъдат разпознати за момента.

Намерени са били и десетки части от разбилия се самолет Ербъс, при чиято катастрофа по всяка вероятност са загинали всички 228 души на борда.

По-голямата част от телата и отломките са били открити на място в Атлантическия океан, намиращо се на около 1150 километра от североизточния крайбрежен бразилски град Ресифе.

Франция назначи специален посланик, който ще помогне при координирането на разследването на катастрофата, предаде Асошиейтед прес.

Това е служителят на френското министерство на външните работи Пиер-Жан Вандорн, съобщиха от канцеларията на премиера Франсоа Фийон. Неговата мисия ще бъде да улеснява контактите на семействата на жертвите с компанията "Ер Франс" и с властите.

Споделяне

Още от Свят