Вече се работи по укрепването на пропадналия път за Банско

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Работи се усилено по спешното укрепване на пропадналия след обилните дъждове в края на октомври участък от пътя Симитли-Разлог, за чието възстановяване тази сряда правителството отпусна близо милион лева, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в петък.

Очаква се обектът да бъде завършен до началото на активния туристически сезон в Банско, който щеше да е силно застрашен заради пропадналото платно на пътя и затрудненото движение.

Две специализирани машини пробиват дупките, в които се полага арматура и бетон за укрепването на участъка, досега са направени 34 бетонови пилоти от общо над 130, отчитат от АПИ.

На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности се очаква да завършат до края на месеца, за да се обезпечи старта на ски сезона в курорта Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 ще се извършва в лявата лента и ще се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация.

Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола, посочва пътната агенция.

Споделяне

Още от Бизнес