Ведомството на Етем даде над 18 млн. лв. за щетите от бедствия

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 18 296 048 лв. за превантивни дейности, за разплащане на непредвидени разходи за спасителни работи при бедствия и за  обезщетяване на физически и юридически лица, съобщи в петък пресцентърът на Емел Етем.

Комисията е разгледала общо 481 постъпили искания за финансиране и е одобрила 369.  Освен това са отпуснати 7 842 525 лв. за разплащане на непредвидени разходи за спешни аварийни работи при бедствия за областите Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Стара Загора, Смолян, София и Хасково.

Предоставена е помощ на  194 семейства от Цар Калоянза за купуване на строителни материали и ремонт на жилищни сгради. На 30 семейства от село Калековец, община Марица, се предоставя помощ за възстановяване на жилищни сгради, за ремонт на кметството и църквата.

За ликвидиране на последиците от наводнението в община Стамболийски е отпусната помощ за закупуване на строителни материали на 6 семейства, на Столична община  на 5 семейства от Владая  и на 3 семейства от "Подуяне".

Помощ за възстановяване на неотложни аварийни работи при потушаването на пожари получават и общините  Смолян и Чепеларе. Междуведомствената комисията отпусна и  8 655 511 лв. на министерства и ведомства. 

Споделяне

Още от България