Вегани потрошиха барбекю в парк “Лаута“ и оставиха послания срещу месото

Сн. Plovdiv24.bg

Вандали са потрошили всички каменни скари в пловдивския парк “Лаута“, оставяйки послания срещу консумацията на месо.

Кметът на район “Тракия“ Костадин Димитров съобщи, че в понеделник сутринта е получил сигнали по телефона от граждани, които всяка сутрин се разхождат и спортуват в парка.

На постаментите на разрушените до основи скари с червена боя извършителите са оставили надписи: “Месото е жестокост“, “Месото носи болка“, “Месото е страдание“.

“Всичко говори, че най-вероятно става въпрос за умишлен вандализъм. И трите барбекюта са изпочупени, като са използвани инструменти“, каза районният кмет. Незабавно е сигнализирана полицията, а извършителите се издирват. В “Лаута“ има видеонаблюдение и в момента се преглеждат записите от камерите.

“Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите“, заяви кметът Костадин Димитров.

Той уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. Димитров допълни, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни на там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи.

Споделяне

Още от България