Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко боледуване от Covid-19

1 коментар
Вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко боледуване от Covid-19

Вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване от Covid-19, предаде Ройтерс, като цитира данни от проучване, направено в шест държави.

За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените.

Заключението е направено на базата на данни, получени от 2 884 лечебни заведения, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус.

С 59% е по-малък рискът от тежък Covid-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.

Изследователите обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на Covid-19, нито пък че намалява възможността от разболяване.

Диетите, основаващи се на растителни продукти, са богати на полезни хранителни вещества, витамини и минерали, което е важно за здрава имунна система. Рибата осигурява на човешкия организъм витамин Д и омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства, отбелязват учените.

Консумацията на полезни за здравето продукти като плодове, зеленчуци, зърнени храни е намаляло по време на пандемията, сочат данните от друго проучване на хранителните навици, направено в САЩ. Хранителните навици на американците са проследени преди и по време на пандемията от новия коронавирус. Според данните, актуални към юни 2020 г., американците са увеличили потреблението на нездравословни храни, десерти и напитки, съдържащи захар по време на пандемията.

"Хората се нуждаят от помощ, за да не запазят този начин на хранене", казва Сохюн Парк от Центровете за контрол и превенцията на заболяванията в САЩ, чиито експерти са съавтори на последното изследване.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. анита хегерланд
    #1

    Обяснението е просто - месото, което хората косумират, не се проверява ежедневно, а само при съмнение за зараза. Хората консумират и месо, което се произвежда в малки частни ферми, в които няма течаща вода, от рибарници, които никога не филтрират водата си, от дивата природа, в която няма ветеринари...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.