Велчев оневини министерствата за ведомствените жилища

Проверката на финансовия контрол в министерствата не е установила закононарушения при раздаваните ведомствени жилища. Това съобщи в четвъртък министърът на финансите Милен Велчев.

"Не си спомням да са открити някакви закононарушения. Проверявано е дали е защитен държавният интерес", каза Велчев преди правителственото заседание.

Той допълни, че по негова информация в министерствата не са открити случаи ведомствени жилища да са продавани на чиновници, които не отговарят на изискванията, записани в правилника по закона за държавната собственост.

Поредният скандал за ведомствените жилища тръгна от ведомствения апартамент на регионалния министър Церовски, закупен срещу компенсаторки. В медиите се появиха информации както за висши чиновници от Министерския съвет, така и от други ведомства, сдобили се на ниски цени с много по-големи жилища от определения в правилника норматив. Преди две седмици бе съобщено, че петима висши чиновници в МС, сред които и министрите Калчев и Моллов, ще доплащат жилищата си. Отказалата Полина Иванова е уволнена, а депутатката Гадар Хачикян ще го връща.

От днешното изявление на Велчев става ясно, че седмината ще останат единствените, за които скандалът предизвика, макар и някакви, последствия.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?