Великобритания била залята от румънска престъпна вълна

Великобритания била залята от румънска престъпна вълна

Великобритания е залята от престъпна вълна от румънци, която се измерва с 15 ареста средно на ден, извършвани от полицията в Лондон, пише британският вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА в сряда.

Вестникът привежда данни на лондонската полиция, според които през последните пет години в столицата са регистрирани 27 725 ареста на румънски граждани за различни деяния, включително прояви на насилие и убийства. На фона на това, че във Великобритания в момента пребивават 68 хиляди румънци, тази бройка ще се увеличи, когато страната отвори от догодина своя трудов пазар за българи и румънци.

Криминалната статистика оспорва уверенията на румънски представители, че Обединеното кралство няма защо да се опасява от снижаването на граничния контрол, коментира "Дейли експрес".

Вестникът привежда изявление на депутатката от Консервативната партия Прити Патъл, че когато "29 милиона румънци и българи получат неограничен достъп до Обединеното кралство, ще бъде необходимо да се направи повече за контролирането на имиграцията и защитата на британското общество от чуждестранни престъпници".

Патъл предлага уличените в престъпление да бъдат депортирани "без колебание".

По настояване на организацията "Свобода на информацията" лондонската полиция е обявила, че румънците са втори след поляците по брой на арестите. Поляците оглавяват с близо 35 хиляди "класацията", но във Великобритания пребивават към 600 хиляди граждани на Полша.

Лондонската полиция се занимава с около половината от всички престъпления във Великобритания, извършвани от чужденци. След гражданите на Полша и Румъния по брой на арестите следват граждани на Литва, Нигерия, Индия, Ямайка, Ирландия, Сомалия, Португалия и Пакистан, пише "Дейли телеграф".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?