Великобритания и САЩ засилват поставянето на бустерни дози от ваксини

Великобритания и САЩ засилват поставянето на бустерни дози от ваксини

Британският здравен министър Саджид Джавид призова гражданите да си поставят бустерни дози, за да избегнат въвеждането на нови ограничения по Коледа, пише британският в. "Телеграф".

Гражданите на страната трябва да свършат своята част от работата, ако искат да празнуват Коледа с близките си, заяви здравният министър, като предупреди, че през зимата случаите могат да достигнат 100 000 на ден. Джавид добави, че "на този етап правителството няма да прилага мерките от план Б, като задължително носене на маски, работа от къщи и ваксинационни паспорти".

Правителствени служители вече обсъждат евентуален следващ план, който предвижда още по-драстични, включително забрана на контактите между лица от различни домакинства, съобщава в. "Телеграф", като се позовава на свои източници.

Великобритания отбеляза седмично увеличение от 17 на сто на дневния брой на новите случаи, които достигнаха вчера 49 139 за един ден, припомня британското издание.

Милиони хора в САЩ ще могат скоро да получат бустерни дози, като имат право да изберат която искат ваксина, без значение коя ваксина са получили първоначално, съобщи в. "Вашингтон пост".

Администрацията разреши поставянето на бустерни дози от всяка от трите одобрени в САЩ ваксини, отбелязва изданието, като напомня, че милиони американци все още не са получили първата си доза ваксина срещу коронавируса. Здравните власти не направиха препоръки за конкретни комбинации, или за поставяне на нова доза от същата ваксина.

Поставянето на бустерни дози може да започне още в края на седмицата. Очаква се следващата седмица здравните власти да започнат обсъждането на поставянето на ваксини на Pfizer на деца, навършили 5 години.

Споделяне

Още от Коронавирус