Великобритания иска още рестрикции за помощите за имигранти

Великобритания иска още рестрикции за помощите за имигранти

Британският министър на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит поиска нови права за Обединеното кралство за ограничаване на социалните помощи за имигрантите от ЕС, съобщи "Дейли мейл".

Той изнесе провокативна реч в Берлин, в която отправи критики към Европейската комисия за това, че налага на Лондон да плаща на всеки, който идва на Острова от Европа, без значение от обстоятелствата. Той не е съгласен, че ограниченията на тези плащания са сродни с ксенофобия.

Министърът заяви, че британското правителство вече е премахнало възможността за новите имигранти да претендират помощи за настаняване и да получават обезщетение при безработица и помощи преди да са живели в страната поне три месеца.

В същото време Йън Дънкан Смит каза, че Обединеното кралство иска да отиде по-далеч в мерките срещу източването на социалната система от имигранти. Великобритания поиска правото да изиска повече доказателства за обвързаността на новодошлите със страната, преди да им се полагат помощи, и скъсяването на периода, в който да им се изплащат такива.

Британският политик осъди намесата на ЕС в социалната система на Великобритания като "неоправдана и нежелана". Той препоръча на Брюксел да се откаже от усилията си за саботиране на серия от реформи в социалното подпомагане, които той желае да въведе.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа