Великобритания отмени наложени заради коронавируса ограничения

Великобритания отмени наложени заради коронавируса ограничения

Британското правителство обяви, че от сряда отменя ограничителни мерки, въведени в няколко района в северната част на Англия. Причината за решението е спад на броя на случаите на заразяване, предаде Франс прес.

"Това означава, че от следващата седмица над един милион души ще могат да видят отново близки и приятели, които не са част от тяхното домакинство, като спазват мерките за социална дистанция, за пръв път от обявяването на ограниченията на 30 юли", подчерта правителството в изявление.

В засегнатите от ограниченията части от района на Манчестър, Западен Йоркшир и Ланкашър ще могат отново да отворят врати и зали за боулинг, казина и закрити детски площадки. В останалата част на Англия тези заведения работят от 15 август.

Ограничения на срещите между лица от различни домакинства все още са в сила в централната част на Манчестър, в Олдъм, Пендъл и Блекбърн, както и в Лестър.

Великобритания е страната с най-голям брой жертви на коронавируса в Европа, с близо 41 500 смъртни случая при 330 000 потвърдени случая на заразяване.

Споделяне

Още от Коронавирус