Великобритания се отказва от масова ваксинация на децата

Ваксини ще бъдат предложени на уязвимите и на живеещите с болни възрастни

Великобритания се отказва от масова ваксинация на децата

Правителството на Великобритания се обяви срещу масовото ваксиниране срещу Covid-19 за всички деца и юноши, като вместо това министрите се готвят да предложат ваксини на уязвимите от възрастовата група 12-15 години и на тези, които ще навършат 18, съобщи в. "Телеграф" късно снощи, цитиран от Ройтерс.

Съвместният комитет по ваксиниране и имунизиране изглежда е посъветвал министрите да не ваксинират всички деца, докато няма повече данни за рисковете, които те биха могли да представляват.

Ваксини ще бъдат предложени на деца на възраст между 12 и 15 години, които са уязвими към Covid или живеят с уязвими възрастни.

Ваксини ще бъдат предложени и на всички 17-годишни в последните 3 месеца преди 18-тия им рожден ден, пише "Телеграф". Той съобщи, че комитетът не изключва напълно възможността за ваксиниране на всички деца и при нужда може да преразгледа решението си.

В отговор на съобщеното британското здравно ведомство каза, че министрите не са взели никакви решения относно предлагането на ваксини за деца и юноши между 12 и 17-годишна възраст.

В събота Великобритания регистрира 54 674 нови случаи на Covid-19 - увеличение с около 3000 в сравнение с предния ден и най-голямо число на дневна база за последните 6 месеца.

От понеделник британският премиер Борис Джонсън отменя повечето Covid ограничения в Англия, изтъквайки, че бързото разпращане на ваксини в страната до голяма степен е прекъснало връзката между заразата и тежкото протичане на заболяването и евентуалния смъртен изход.

Броят на жертвите на Covid-19 във Великобритания е сред най-големите в света, но две трети от пълнолетното население вече е напълно ваксинирано.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?