Великобритания шокирана от нов сериен убиец

Издирването на сериен убиец се превърна в истинско риалити шоу във Великобритания. Зрителите на по-големите британски телевизионни канали днес имаха възможност да проследят на екрана директно преследването на бивш охранител на дискотека, заподозрян, че е убил един мъж и е ранил тежко бившата си приятелка и един полицай през уикенда близо до Нюкясъл, предадоха световните агенции във вторник.

Пред британските телевизии представител на полицията в Нюкясъл заяви, че заподозреният Раул Томас Моут все още не е локализиран, по примката около него се затяга.

Полицията за пореден път отправи и призив към 37-годишния мъж, който е бивш културист и баща на три деца, да се предаде сам.

В събота, 48 часа след като беше освободен от затвора, където излежаваше малка присъда за нападение, Раул Томас Моут отишъл в град Гейтсхед, южно от Нюкясъл. Там той посетил 22-годишната Саманта Стобарт, негова бивша приятелка и майка на третото му дете - момиченце на 3 годинки. Според разследващите Раул Томас стрелял по Саманта и я ранил тежко. После разстрелял и нейния нов приятел, 29-годишния Крис Браун, който починал от раните си.

Полицията подозира, че на следващия ден Моут е стрелял и по 42-годишен полицай, който патрулирал с колата си в Нюкясъл.

Тази сутрин полицията нахлу в село Ротбъри, северно от Нюкясъл и затвори всички пътища, водещи към него, след като там беше намерен черен Лексъс, за който се предполага, че е бил изоставен от Раул Томас. В района са задържани и двама души, за които засега полицията не е уточнила каква е ролята им в тройното престъпление.

В собственоръчно написано писмо, пратено до вестник "Сън", Раул Томас Моут казва, че е обявил война на полицаите и че ще се бие с тях до смърт.

Случващото се шокира отново Великобритания, само месец след като таксиджия застреля 12 души в северозападната част на Англия.
Споделяне

Още от Свят