Великотърновският апелативен прокурор в болница след побой

Апелативният прокурор на Велико Търново Аня Димова е била нападната и набита от непознат за нея мъж, който впоследствие е задържан, съобщи в понеделник пресслужбата на държавното обвинение. Димова е настанена в болница без опасност за живота, дори се очаква още утре да се върне на работа. Според колегите ѝ нападението не е свързано със служебните ѝ задължения.  От местната полиция твърдят, че нападението е извършено по хулигански подбуди и опит за грабеж са подбудите за деянието.

Инцидентът станал в неделя около 18.00 часа в Горна Оряховица, в района на местността „Чуруковец”. Димова се разхождала по алея към хижа "Божур", насреща се появил непознат мъж, който се нахвърлил върху нея с юмруци. Нанесъл ѝ множество удари по главата,  от които получила мозъчно сътресение, съпроводено с временна загуба на съзнание и хематоми по лицето. Нападателят избягал след появата на минувачи.

Часове по-късно по описание на свидетели е арестуван 35-годишният Милен Е. Той бил „криминално проявен”. Наложена му е мярка за неотклонение от 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Аня Димова е под наблюдение в отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, но се очаква още утре да се върне на работа.

Димова става административен ръководител на Великотърновската апелативна прокуратура през май 2004 г., след продължителна селекция на бившия главен прокурор Никола Филчев и на Висшия съдебен съвет. Преди това е била зам.-апелативен обвинител. Работила е в районната и окръжната прокуратура във Велико Търново.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?