Велинградски бизнесмен застрелян в София

Велинградски бизнесмен застрелян в София

Въпреки засиленото полицейско присъствие, неделният изборен ден в София  завърши с убийство. С един куршум в главата бе застрелян 49-годишният Бончо Запрянов. Според МВР той криминално проявен. На негово име е регистрирана фирмата “Агрополитит”, занимаваща се с търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива и подобни продукти. Запрянов е съсобственик и в “Пюър Пауър” ООД заедно с Йорданка Колчева и Панчо Бончев Запрянов. Двете фирми са с адрес във Велинград. Втората фирма се е занимавала с дърводобив.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков заяви, че престъплението не е свързано с изборите.  

Покушението е извършено пред сладкарница “Лучано” в столичния квартал “Белите брези”. Запрянов е бил със съпругата и детето си, когато е прострелян, докато преминавал между колите на паркинга. Той е носел пакет в ръката си, чието съдържание се установява от полицията. Сигналът за убийството е подаден около 19.00 часа.

Близки на убития, дошли на място, разказаха, че не е имал неуредени сметки и не е дължал пари, освен към банкови институции. “Когото и да попитате във Велинград за него – от чистачките на улиците до аптекарката, ще ви кажат колко добър човек беше”, твърдят близките на жертвата.

Споделяне

Още от България