Велосипедистът, блъснал дете и избягал, се е предал в полицията

Велосипедистът, блъснал дете и избягал, се е предал в полицията

Велосипедистът, който преди денблъсна и рани малко дете в столичния Южен парк, се е предал в полицията, съобщава в петък бТВ.

Снощи мъжът е отишъл с адвоката си в столичното 4-то Районно управление и е признал за постъпката си. Той е на 24 години. Обяснил, че е избягал след инцидента, защото се е притеснил.

Момиченцето, което е на година и половина, остава в Пирогов. Детето е с множество счупвания на единия крак и охлузвания по цялото тяло.

Мирослав Джоканов, бащата на момиченцето, разказа, че при инцидента вчера тя е направила само крачка в страни на алеята, когато е била пометена.

“Предната гума минава през тялото ѝ, влачи я два метра по асфалта”, каза бащата.

Поведението на колоездача е било неадекватно - вдигнал си е колелото, изчакал е малко и без да каже нищо си е тръгнал.

“Паркът е място за всички - за деца, за кучета и за велосипедисти. Това не е вендета срещу велосипедистите”, заяви бащата и допълни, че и не бива родителите да треперят ежедневно.

Той призова за изграждане на обособени алеи, където колелата да се движат по-свободно.

Мария Васева, представител на Столичната община, посочи, че правила за колоездачите в парка няма и добави, че е редно скоростта да се съобрази.

Предстои в Южния парк също да се обособят трасета.

“Съобразителността е качество на отделните хора. Не подкрепяме подобно отношение, разбира се, трябва да има рестрикции”, коментира Иво Делин от организация “Велоеволюция”.

Споделяне

Още от България