Вендетата, тръгнала от калабрийско село, може да се разрасне

Вендетата, тръгнала от калабрийско село, може да се разрасне

Италианската полиция претърси около 50 къщи в село Сан Лука в южната част на страната във връзка с убийството на шестима италианци в Германия, предаде ББС. Полицията съобщи, че се надява да предотврати нови кръвопролития.

Селото в района на Калабрия е сцена на дългогодишен конфликт между враждуващи фамилии от известната с жестокостта си мафия Ндрангета.

Полицията съобщи, че хората, застреляни рано сутринта в сряда край италиански ресторант в Дуисбург, са били свързани с групата. Те са на възраст между 16 и 39 години и всеки от тях е получил куршум в главата.

Кавгата в Сан Лука е започнала на деня на Св. Валентин (14 февруари) 1991 година и от тогава е станала причина за смъртта на 15 души.

Италианският вътрешен министър Джулиано Амато каза, че сред жертвите има човек, замесен още в първия скандал, избухнал в Сан Лука.

Освен, че претърси къщи в селото, полицията постави контролно-пропусквателни пунктове в района на Калабрия. Трябва да разположим подразделения, за да предотвратим нови кръвопролития, каза Франческо Гратери, ръководител на отдела за борба с мафията в Калабрия.

Няколко италиански детективи бяха изпратени в Дуисбург, за да помогнат на германската полиция, която казва, че връзката с фамилната вендета в Сан Лука е основната им версия в разследването.

Убийствата може би са отмъщение за смъртта на съпругата на един от главите на фамилии от Ндрангета на 25 декември, съобщи полицията в Италия.

Зам.-вътрешният министър Марко Минити каза, че уреждането на сметки в чужбина е “безпрецедентно” и “предизвиква сериозна загриженост”.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят