Венецуела спира полетите на португалските авиолинии заради роднина на Гуайдо

Венецуела спира полетите на португалските авиолинии заради роднина на Гуайдо

Ще бъдат преустановени полетите на португалските авиолинии от и към Венецуела за 90 дни. Каракас твърди, че португалските авиолинии са позволили на чичото на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо да се качи с експлозиви на техен полет до Каракас миналата седмица.

Обявявайки мярката в Туитър, венецуелският вицепрезидент Делси Родригес остави отворена възможността в бъдеще да бъдат въведени глоби и други мерки.

"Венецуела трябва да бъде уважавана", категоричен бе Родригес.

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо се прибра миналата седмица във Венецуела с полет на португалските авиолинии след триседмичната си международна обиколка, която имаше за цел да събере подкрепа за кампанията му срещу президента социалист Николас Мадуро.

Впоследствие властите задържаха чичото на Гуайдо, който го придружаваше при полета от Португалия, по обвинение, че внася експлозиви във Венецуела.

Гуайдо, който бе признат за временен президент на Венецуела от над 50 страни, заяви, че твърденията по отношение на чичо му са неоснователни, отбелязва Ройтерс.

Междувременно венецуелското правителство заяви вчера, че е връчило протестна нота на френския посланик в Каракас Ромен Надал, след като той прие венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, предаде Франс прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?