Венецуела започва кампания срещу буржоазните паразити и високите цени

Президентът на Венецуела получи подкрепа от парламента в зрелищната кампания, която поде срещу високите цени и спекулата. Николас Мадуро получи правото 1 година да управлява само с укази, за да се бори с корупцията. Той обяви, че са арестувани над 100 буржозни бизнесмени, съобщиха световните агенции.

Николас Мадуро получи извънредни пълномощия като събра минимума от 99 гласа. Последният глас беше за сметка на депутатка, заподозряна в корупция, лишена от имунитет и заменена с проправителствен народен представител.

Наследникът на Уго Чавес заяви, че подготвя указ, ограничаващ печалбата на венецуелските бизнесмени в рамките на 15-30 процента.

Това е революционен трус, насочен срещу буржоазните паразити. Няма да има връщане назад, да го знаят, каза още Мадуро.

Според властите безскрупулните компании са виновни за вдигането цените, понякога с повече от 1000 процента.

Критиците на Мадруро твърдят, че политиката на социалистическата икономика и силно ограниченият достъп до валута са основните причини за високата инфлация.

Всичко това са опити за отвличане на вниманието на венецуелците от кризата, в която се намират. Това е мнението на опозиционният депутат Ленин Гонсалес за икономическата война на правителството. Други виждат причините за тази активност в предстоящите местни избори.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?