Венизелос ще подаде оставка като финансов министър на Гърция

Венизелос ще подаде оставка като финансов министър на Гърция

Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос обяви, че ще подаде оставка, след като бъде избран за председател на социалистическата партия ПАСОК в края на тази седмица, предаде ДПА в четвъртък.

В интервю за телевизия Алфа Венизелос увери, че е изпълнил своите ключови задачи в правителството, като включително е направил необходимото за отпускането на втория международен спасителен пакет за Гърция на стойност 130 милиарда евро с цел спасяване на страната от изпадане в неплатежоспособност.

Очаква се гръцкият финансов министър да бъде избран безпроблемно за председател на ПАСОК на предстоящите в неделя вътрешнопартийни избори, на които ще е единственият кандидат.

Венизелос възнамерява да води гръцките социалисти на предстоящите в края на април или началото на май парламентарни избори в страната.

След като спечели предишните такива избори - през октомври 2009 г. - с 44 процента, ПАСОК има в момента подкрепа от едва 15 процента според проучванията на общественото мнение. Електоралната база на социалистите намаля значително през последните малко повече от две години, които бяха белязани от тежка икономическа и финансова криза в Гърция.

Споделяне

Още от Балкани