Веригата "Кауфхоф" в Германия представя български хранителни стоки

От 11 до 28 август веригата универсални магазини "Кауфхоф" в Германия ще представя български хранителни стоки под мотото "Дни на България", съобщиха във вторник от министерството на икономиката.

В 30 от магазините на веригата в цяла Германия на специални щандове ще се предлагат продукти от целия спектър на българската хранително-вкусова промишленост: млечни и месни продукти, пресни и замразени плодове и зеленчуци, конфитюри, сладка и мед, зеленчукови и плодови консерви, шоколадени и тестени изделия, вина и спиртни напитки.

Отделно в 110 филиала ще се продават само сладкарски изделия.

Идеята за презентация на българските храни е възникнала миналата година, на среща на зам.министъра на икономиката Радослав Бозаджиев с Управителния съвет на "Кауфхоф". Тази година специалистите на немската верига магазини са одобрили 16 български фирми от хранително-вкусовата промишленост, чиито стоки отговарят на евростандартите и на критериите на "Кауфхоф". От компанията са обещали още да сключат дългосрочни договори за доставка на български стоки за най-търсените продукти по време на сегашната презентация.

Споделяне

Още от Бизнес