Верижна катастрофа уби един и рани 18 край Враца

Мъж на 37 години почина, а други 18 души получиха различни по тежест наранявания при тежка верижна катастрофа, която стана в четвъртък сутринта край с. Мраморен, близо до Враца. Двама души са с тежки травми, съобщиха от врачанската полиция.

Починалият е шофьорът на автомобил „Фолксваген Пасат”, който е причинил катастрофата. Колата се е опитала да изпревари друг автомобил – БМВ, но при опит да се върне назад, се блъска в него. И двете коли загубили управление и се ударили в насрещно движещия се микробус „Пежо Боксер”, след което пасатът паднал в дерето. Все още не ясен точният брой на пострадалите.

Състоянието на един от тежко ранените – 17-годишно момиче с черепно-мозъчна травма е стабилизирано. То се е возела в Пасат-а заедно с майка си, която също е ранена сериозно, но без опасност за живота. Момичето е закарано за лечение в София заедно с мъж с фрактура на таза, пътувал в микробуса, уточни директорът на врачанската болница Владислав Иванов.

Според началника на спешното отделение на врачанската болница, в катастрофата са пострадали общо 20 души, като някои след оказване на медицинска помощ са освободени. На лечение са оставени 10 души, които имат черепно-мозъчни травми, фрактури на крайници или комоцио, допълни той.

Екипи на полицията и следствието работеха целия ден на местопроизшествието.

Споделяне

Още от България