Вероятно и трети от загиналите в Прага работници е българин

Двама от четиримата работници, загинали при срутване на сграда в Прага в петък миналата седмица, са българи и вече е установена самоличността им, съобщиха от Министерството на външните работи във вторник. Знае се името и на третия работник, който е украински гражданин.

Четвъртият загинал е много вероятно също да е българин, твърдят чешки медии, като се позовават на живеещи в Прага наши сънародници. Поради липсата на документи и заради факта, че всички работници са работили нелегално, установяването на самоличността му е затруднено.

Мъжете са били наети за строителни работи при реконструкцията на стара сграда в центъра на Прага. Строителната компания е испанска със седалище в Прага. Според нейните чешки ръководители тя наела работници от посредническо бюро.

От Министерството на външните работи първо ще уведомят близките на двамата загинали, единият от които е от Пловдив, а другият от Северозападна България, след което ще бъдат съобщени публично имената им.

Наетите от фирмата работници са живели при лоши условия в крайните квартали на Прага, заплащането им е било нерегламентирано, твърдят чешки медии.

Споделяне

Още от Европа

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?