Вестник "Блиц": Двама съветници на сръбския президент закрилят Цветан Василев

Двама съветници на сръбския президент Томислав Николич - Павле Башич и Предраг Милкич, закрилят мажоритарния собственик на българската Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Това твърди сръбският вестник "Блиц", цитиран от български онлайн медии.

Според изданието в икономическите кръгове се спекулира, че Василев има близки контакти с двамата президентски съветници. Това станало след като Василев купил фабриката за стъкло в Парачин.

Вестникът припомня, че на Василев не е определен екстрадиционен арест. От медията поискали отговор защо такъв не е наложен от съда, каквото практика има. От институциите им обяснили, че всеки случай е индивидуален и се вземат предвид доказателствата и на тяхна база съдията прави преценка, а не въз основа на обществен интерес.

Изданието припомня, че Василев има задължение всеки ден да се явява за подпис в районното полицейско управление, като вчера е бил първият път.

Вестникът разказва как Цветан Василев се е явил в четвъртък за първи път в полицейското управление в Стария град за подписка, а след това се е върнал в хотела си Square nine, където отишъл с тролейбус, придружаван от адвоката си.

В хотела имало охрана от униформени полицаи.

Споделяне

Още по темата

Още от България