Вестник "Култура" публикува прощално коледно писмо до читателите си

Вестник "Култура" публикува прощално коледно писмо до читателите си

"Драги читатели, това е последният коледен брой на тази "Култура" с този екип и този издател. В края на юли 2018 г. съществуването на вестника ще бъде прекратено и от септември ще има друга "Култура" – списание, с главен редактор Тони Николов.

А сегашната "Култура" със сегашния екип и, надяваме се, със сегашните автори ще търси нова реализация с нови идеи и нови съмишленици. За което, скъпи наши читатели, ще намерим начин да ви информираме навреме".

Това прощално писмо до читателите си публикува в коледния си брой №44 вестник "Култура".

Поводът е промяна, която се очаква в изданието, след като издателят и основател на Фондация "Комунитас", която финансира вестника - Светослав Божилов, обяви промяна в приоритетите си.

В края на ноември, след като получи награда за дарителската си дейност, в интервю Божилов заяви, че ще пренасочи усилията си към подпомагане на хора в крайна нужда - бездомни и деца в неравностойно положение.

"Вестник "Култура" през втората половина на 2018 г. ще се превърне в месечно списание "Култура", запазвайки основната си функция да информира и анализира всичко по-значимо в българската култура", заяви тогава Божилов.

По думите му основната промяна в дейността на фондацията в близко бъдеще ще бъде увеличаването на тежестта на програмите за хора в крайна нужда – бездомни, деца в неравностойно положение и други.

Споделяне

Още от България