Вестниците на Пеевски стават част от групата на Нова тв

Вестниците на Пеевски стават част от групата на Нова тв

Вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски стават част от групата на "Нова телевизия", след като са придобити от "Нет Инфо", дружество на "Нова Броудкастинг груп", съобщиха от медийната компания във вторник.

Сделката е за 100% от дяловете на дружеството "Вестник Телеграф", издаващо "Телеграф", "Монитор", "Мач Телеграф", "Политика", "Europost" и притежаващо сайтовете им, както и за 50% от акциите във великотърновското издание "Борба". Тя бе договорена от "Юнайтед Груп", която притежава "Вавикам" и "Нова Броудкастинг груп" и одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Сега става ясно, че придобивката ще е през "Нет Инфо", която притежава сайтовете АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на видео съдържание Vbox7 и NovaPlay.

Стойността на сделката, на която се гледа като част от излизането от медийния пазар на Пеевски, който не е и след кандидатите на ДПС за нов мандат в Народното събрание.

"Притежаването на вестници е част от стремежа за пълен пакет от медийни услуги. Интересът към печатната медия има две основания – собственото оригинално съдържание, което произвежда и различната аудитория, до която достига. Това ще ни позволи да предложим ново и различно портфолио в близко бъдеще, както и 360-градусово преживяване за нашите рекламодатели", коментира в съобщението главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг груп" Николай Андреев. По думите му опитът на "Нет Инфо", която е една от най-големите онлайн платформи в България, ще помогне на вестниците да разширят присъствието си в дигитална среда.

До получаване на всички регулаторни одобрения извън страната, "Вестник Телеграф" ЕООД ще продължи да се управлява самостоятелно с временен управител Пламен Вълков, допълва се в съобщението на медийната група, която се превръща в истински конгломерат.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес