Ветеринари ще чипират безплатно кучета за Деня на ветеринарния лекар

Ветеринари ще чипират безплатно кучета за Деня на ветеринарния лекар
По повод Деня на ветеринарния лекар (30 април) от днес до събота от фондация "Четири лапи" ще поставят безплатно микрочип и ваксина на всяко куче, доведено в клиниката на организацията в Банкя. Това съобщиха от българския офис на международната организация за защита на животните.
 
За котките е предвидено безплатно поставяне на ваксина. По този начин ветеринарите се надяват да обърнат внимание върху отговорното отглеждане на домашния любимец.
Редовната ваксинация и идентификацията с микрочип са сред първите неща, които всеки собственик на домашно куче трябва да направи, за да гарантира както здравето на своя домашен любимец, така и неговата сигурност при кражба или изгубване, посочват от "Четири лапи". 
 
ова е и единственият начин да бъде предотвратено изоставяне на домашни кучета, което е основна причина за наличието на бездомни четириноги, отбелязват специалистите.
 
Клиниката за бездомни животни в Банкя е съвместен проект на Столична община и "Четири лапи". Тя е оборудвана с най-съвременна апаратура и предлага лечение и кастрация за бездомни животни, както и за домашни любимци на социално слаби собственици. От откриването ѝ през 2013 г. са приети над 5000 пациенти. 
 
Световният ден на ветеринарните лекари се отбелязва ежегодно от 2000 г. в последната събота от април, с идеята да се обърне внимание върху животоспасяващия труд на стотиците хиляди ветеринарни медици по света. 
Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?