Ветеринарни хванаха незаконни продажби на гръцко месо и дреболии

Продажба на гръцко свинско месо и дреболии без идентификационна маркировка или на нерегистрирани обекти предотврати Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) в хода на извършени проверки на пратки суровини и храни с произход Гърция или от други страни-членки, транспортирани през южната ни съседка.

Инспекциите са били разпоредени от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов след констатиран опит за продажба на два тона замразено свинско месо и субпродукти с произход Гърция в град Петрич.

Месото е имало нужните търговски документи и е било маркирано, съгласно изискванията на националното ни законодателство, но се предлага в нерегистриран обект - хладилен фургон.

На собственика на фургона е съставен акт за административно нарушение, а продуктите са върнати обратно в Гърция.

В друг обект за търговия на дребно на територията на Благоевград, е констатирана продажба на 300 кг. замразено свинско шкембе с произход Гърция, което се предлага без идентификационна маркировка.

Забранена и продажбата на партидата и е насочена за унищожаване в екарисаж, а на управителя на обекта е съставен акт.

При извършените проверки в останалите региони на страната не са установени несъответствия по отношение на действащото законодателство, във връзка с търговия с пратки суровини и храни с произход Гърция или от други страни-членки, транспортирани през Гърция, уточняват от НВМС в петък.

Споделяне

Още от България