Вежди Рашидов към кинопродуцент: "Мите, ела бе, да... мама му"

Министърът на културата си осигури ново присъствие в публичното пространство с откровена псувня в залата на министерството и в присъствието на гости - екипът на турски сериал, който ще се снима у нас.

Заради живописната реплика, записана от всички камери и микрофони на присъстващите в залата медии, от "Атака" поискаха оставката на министъра. Към искането се прибавя и аргументът, Рашидов говорил с гостите на турски, като преди това пояснил, "Малко на турски ще говоря, и аз знам чужди езици".

После за общата снимка с гостите и с българските кинотворци, които ще помагат в работата по сериала, министърът вика към Димитър Митовски: "Мите, Митовски, къде си бе? Ела бе, да ... мама му".

В отговор на възмущението, изразено от "Атака", от Министерството на културата разпространиха "пояснение".

"В началото на неофициалната среща с турски и български кинотворци в петък, 22 юни 2012 г., министър Вежди Рашидов поздрави първо на български език всички участници, след това приветства с „Добре дошли” на турски език гостите от Турция. Това беше израз на уважение и приятелство към турските кинодейци".

От министерството посочват, че на срещата са присъствали видната преводачка от турски език Вера Самарджиева, която е била поканена от Министерството на културата специално за да превежда по време на цялото събитие.

"Що се отнася до твърденията на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за нецензурен език от страна на Вежди Рашидов, фактите не потвърждават това, затова окачествяваме думите на двамата депутати като клевета”, подчертават от ведомството.

Споделяне
Още от България

Одобрявате ли удължаването на извънредното положение с един месец?